مشخصات دستگاه اینورتر جوشکاری چیست؟
اینورتر جوشکاری چیست؟ برای اینکه بتوانیم مشخصات دستگاه اینورتر جوشکاری را به طور کامل شرح دهیم بهتر است نیم نگاهی به تعریف اینورتر بیاندازیم. اگر بخواهیم به ساه ترین شکل تعریف دستگاه اینورترجوشکاری را بیان کنیم، میتوانیم بگوییم که اینورتر یک سیستم الکترونیکی است که ولتاژ را تنظیم کند. وقتی از کلمه اینورتر در زمینه جوشکاری استفاده میکنیم. منظورمان این است که اینورتر، منبع تغذیه AC را به ولتاژ کمتر و قابل استفادهای تبدیل میکند. به عنوان مثال از منبع تغذیه ۲۴۰ ولت خروجی جریان DC و ۲۰ ولت میگیرد. دستگاه اینورتر جوشکاری بطور قابل توجهی سبک تر و همچنین مصرف برق کمتر نسبت به دستگاه جوش سنتی دارند.
منابع قدرت جوشکاری از ژنراتورها تا رکتیفایرها هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند که با این وجود همچنان استفاده زیادی در صنعت جوشکاری دارند. اما اینکه تکنولوژی جدیدی به نام اینورتر عصر جدیدی در منابع انرژی جوشکاری پدید آورده است.
مدتی است که این تکنولوژی نوظهور در کشورهای صنعتی جای خود را باز کرده است و در کشور ما نیز تولید و استفاده از دستگاههای اینورتر جوش کاری اخیراً رواج بسیاری یافته است که تولیدکنندگان داخلی توانایی خود را در این زمینه به اثبات رساندهاند و به دلیل مزایای فراوان این تکنولوژی میتوان امیدوار بود که در آیندهای نزدیک در بازار رقابتی با سایر تجهیزات متناسب جوشکاری عرصه را به خود اختصاص خواهد داد و توسعه آن به مراتب بهتر از گذشته خواهد بود.
عملکرد دستگاه اینورتر جوشکاری چیست؟
با کنترل منبع تغذیه از این طریق قبل از ورود به ترانسفورماتور میتوان اندازه ترانسفورماتور را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
دستگاههای مبتنی بر اینورتر از یک سری اجزای الکترونیکی برای تبدیل قدرت لازم برای جوشکاری استفاده میکنند. این مورد، برخلاف دستگاههای مبتنی بر ترانسفورماتور است که در درجه اول به تنظیم ولتاژ بزرگ توسط یک ترانسفورماتور بزرگ وابسته هستند.
اینورتر با افزایش فرکانس منبع تغذیه اولیه از 50 تا 100000 هرتز کار میکند. این کار با استفاده از کلیدهای الکترونیکی انجام میشود که برق را به سرعت خاموش میکند (حداکثر تا یک میلیونیم ثانیه). با کنترل منبع تغذیه از این طریق، قبل از ورود به ترانسفورماتور، میتوان اندازه ترانسفورماتور را بسیار کاهش داد.
در این مقاله به اینکه دستگاه اینورتر جوشکاری چیست؟ خواهیم پرداخت و خواهیم گفت که شما با توجه به چه معیارها و مشخصاتی میتوانید اینورتر مورد نظر خود را بیابید. سپس بعد از اینکه با دستگاه اینورتر جوشکاری آشنا شدیم حال در ادامه به پرسشهای زیر خواهیم پرداخت:
- متریالی که جوشکاری میکنیم، چه ارتباطی به انتخاب نوع دستگاه اینورتر جوشکاری دارد؟
- موقعیت جوشکاری چه تاثیری در نوع دستگاه اینورتر جوشکاری انتخابی ما میگذارد؟
- چه انواعی از دستگاه اینورتر جوشکاری فلزات وجود دارد؟
نوع متریال انتخابی و ارتباط آن با نوع دستگاه اینورتر جوشکاری
هر چند که اینورتر جوشکاری قابل استفاده برای متریالهای مختلف است، اما اولین نکتهای که شما باید به آن دقت کنید. این است که از اینورتر جوشکاری خود را برای چه فلزاتی میخواهید، استفاده کنید. در ادامه به دسته بندی انواع متریالهای قابل جوشکاری توسط اینورتر می پردازیم:
- فولاد- فولادهای خفیف، کم کربن، فولاد آلیاژی، هاردوکس، آهن فورفوژه، کروم، مولی (Moly)، چدن، منگنز و کورتن
- آلومینیوم- سری آلیاژ ۱۰۰۰ تا ۷۰۰۰
- برنج- کارتریج c330، c360
- طلا- نمرات جواهرات
- مس- فاقد اکسیژن، سطح سخت، فسفر بدون اکسیداسیون
موقعیت جوشکاری چه تاثیری در نوع دستگاه اینورتر جوشکاری انتخابی ما میگذارد؟
یکی دیگر از معیارهای مهم و اصلی در انتخاب دستگاه اینورتر جوشکاری، زاویه استفاده از این دستگاه میباشد. جوشکاریهایی که بر روی سطوح افقی و صاف میشوند با جوشکاری بر روی سطوح عمودی یا زاویه دار، تفاوت چشمگیری دارد. سرعت جریان سیم، ترکیب گاز یا مواد شیمیایی دیگر معیارهای مهم هنگام تغییر موقعیت در هنگام کار با دستگاه جوشکاری است. از آنجایی که هر ماده در زمان جوشکاری و هنگام گرم شدن تغییر شکل میدهد، بنابراین جوشکار باید دانش کافی در زمینه ایجاد ترکیب مناسب گاز و مواد پرکننده برای ایجاد یک جوش مستحکم و عالی داشته باشد.
انواع دستگاه اینورتر جوشکاری برای فلزات
تا به امروز سه نوع دستگاه جوشکاری فلز در بازار موجود می باشد که هر کدام برای کار بر روی انواع مختلفی از متریال ساخته شدهاند. بسته به این که چه نوع متریالی را جوشکاری میکنید، هر دستگاه جوشکاری دارای ویژگی و مزایای متفاوتی است که میتواند آنچه شما در جوشکاری انتظار دارید، برآورده کند. در ادامه به این سه نوع دستگاه جوشکاری خواهیم پرداخت:
۱. دستگاه جوشکاری میگ (MIG)
دستگاه جوشکاری میگ به دستگاه جوشکاری گازهای بی اثر فلزی گفته میشود که به جوشکاری قوسی فلزی نیز معروف هستند. از این نوع از دستگاهها برای بازه بسیار متفاوتی از کاربردها استفاده میشود از جوشکاری برای کارهای امنیتی تا برای کارهای هنری و مجسمه سازی. قوس الکتریکی الکترود، فلز را حرارت میدهد و باعث میشود که آنها با هم ترکیب شوند.
۲. دستگاه جوشکاری (TIG)
جوشکاری گاز بی اثر (TIG) با الکترود تنگستن با دستگاه جوشکاری میگ متفاوت هستند زیرا مانند دستگاه جوشکاری میگ الکترود در جوشکاری ذوب نمیشود. در دهه ۳۰ میلادی از این جوشکاری در صنعت هواپیماسازی استفاده میشده است. در قرن ۲۱ نیز این کاربرد برای این جوشکاری ادامه پیدا کرده است و از آن در صنعت هواپیما سازی و خودروسازی استفاده میشود. ویژگی این نوع جوشکاری این است که پاشش در زمان جوشکاری به وجود نمیآید و جوشکاری بسیار دقیق انجام میشود.
۳. جوشکاری نقطهای
ورقهای فلزی که رو به روی هم قرار دارند، میتوانند با استفاده از تکنیکهای جوشکاری نقطهای به هم جوش داده شوند. در این روش از طریق دو الکترود که در مقابل هم قرار گرفتهاند، دو قطعه به هم جوش داده میشوند. زمانی که برق فشار قوی از یک الکترود به الکترود دیگر منتقل میشود، گرمای حاصل از مایع شدن فلز در قطعه کار و تشکیل جوش کافی است. از آن جایی که جوشکاری نقطهای قابل اطمینان و ساده است به عنوان مصارف تجاری و صنعتی استفاده میشود.
برخی از مزایای جوشکاری با دستگاه های جوش اینورتر:
در این فرآیند كيفيت جوشكاري افزايش می یابد و در مصرف انرژي صرفهجويي می شود. به علاوه جوشكاري با اينورترها فاقد هرگونه آلودگي صوتي می باشد.
- امکان کنترل سریع مشخصات دینامیکی در شرایط مختلف و پایداری پارامترهای جوشکاری
- جوشکاری با دستگاه جوش اینورتر دارای راندمان و ضریب قدرت بسیار بالا است.
- قابلیت حمل و نقل و انبارداری ساده و آسان
- پایداری در عملیات جوشکاری به دلیل ایجاد قوس یکنواخت
جمع بندی
در این مقاله به موضوع دستگاه اینورتر جوشکاری چیست، پرداختیم. با معرفی اینورتر معیارهای انتخاب اینورتر جوشکاری مناسب را برشمردیم. در واقع اینورتر جوشکاری دستگاهی است که ولتاژ برق را مطابق با نیاز ما تنظیم میکند. برای انتخاب اینورتر مناسب باید به معیارهای متفاوتی اندیشید. یکی از این معیارها نوع متریالی است که میخواهیم بر روی آن جوشکاری انجام دهیم که متریالهایی را در این زمینه برشمردیم. در قسمت بعدی درباره موقعیت جوشکاری حرف زدیم و در قسمت آخر هم درباره انواع مختلف اینورتر جوشکاری حرف زدیم و گفتیم که هر کدام از این انواع چه کاربردهایی در صنایع متخلف دارند. شما میتوانید دستگاه اینورتر جوشکاری دلخواه خود را از ابزار ماشین سفارش دهید.