آموزش های کاربردیابزار بادی و بنزینیابزار برقی و شارژی

آشنایی کامل با دریل برقی و دریل بادی. کدام را بخریم؟

ممکن است قصد خرید یک دریل را داشته باشید یا دریل قبلی شما از کار افتاده باشد. گاهی برخی از ابزارها آن‌ قدر قدیمی و فرسوده می‌شوند که جایگزین کردن آن با یک ابزار جدید بسیار پر فایده‌تر از تعمیر آن است. اینجاست که سؤال‌های اساسی شروع می‌شود. دریل برقی چیست؟ دریل بادی چیست؟ مزایا و معایب هر کدام چیست؟ کدام یک برای کار شما مناسب‌تر است؟ در چه مواقعی باید از دریل بادی استفاده کنیم و در چه مواقعی از دریل برقی؟ اگر این سؤال‌ها در ذهن شما هم وجود دارد، در ادامه همراه ما باشید تا به هرکدام پاسخ دهیم.

معرفی کامل دریل برقی

در مقاله‌ای که درباره دریل‌ها نوشتیم، درباره انواع دریل‌ها از جمله دریل برقی صحبت کردیم. اما اگر بخواهیم یک تعریف کوتاه از آن بیاوریم باید بگوییم. ابزاری که با چرخاندن مته، باعث به وجود آمدن سوراخ در چوب، فلز، دیوارها و غیره می‌شود. در دریل برقی، انرژی لازم برای چرخاندن مته‌ها به وسیله برق شهری تأمین می‌شود.

آشنایی کامل با دریل برقی و دریل بادی. کدام را بخریم؟
آشنایی کامل با دریل برقی و دریل بادی. کدام را بخریم؟

مزایای استفاده از دریل برقی (با سیم یا شارژی)

  • استفاده از دریل الکتریکی، تا زمانی که باتری آن شارژ داشته یا سیم دریل برقی به پریز وصل باشد، بسیار راحت‌تر است.
  • هنگامی که از دریل برقی استفاده می‌کنید، نیازی ندارید برای پر شدن کمپرسور صبر کنید.
  • در هنگام کار کردن با دریل برقی، مجبور نیستید سر و صدای کمپرسور را تحمل کنید.
  • با داشتن دریل برقی، دیگر مجبور نیستید دریل خود را به یک شیلنگ وصل کنید. همچنین دیگر لازم نیست در انتهای کار آن را شلنگ و کمپرسور جدا کنید.

معایب استفاده از دریل برقی

هزینه اولیه دریل‌ برقی:

ابزارهای برقی معمولاً گران‌تر از ابزارهای بادی هستند.

نیاز داشتن دریل برقی به پریز برق:

کمپرسورهای هوا، هوا را در مخزن خود ذخیره می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهند که بعداً در جایی که برق نیست، از آن استفاده کنید اما ابزارهای الکتریکی برای کار کردن به برق نیاز دارند. با داشتن یک دریل شارژی و با همراه داشتن یک باتری اضافی تا حدودی می‌توانید این مشکل را حل کنید. در دریل‌های برقی نیز با داشتن سیم سیار، می‌توانید این مشکل را حل کنید. اما این کار همیشه عملی نیست در بعضی مواقع هم حتی ممکن است از نظر ایمنی مشکلاتی را به بار بیاورد.

سیم‌ دریل برقی:

این قسمت از دریل‌های برقی، دقیقاً مانند شیلنگ‌ها در دریل‌های بادیست. در این دریل‌ها، باید مراقب سیم دریل باشید تا صدمه نبیند. این بخش از دریل گاهی می‌تواند دست و پاگیر باشد. به یاد داشته باشید که سیم‌ دریل‌های برقی قابل تعویض نبوده و تعمیر آن‌ها هم دردسر زاست بنابراین مراقب آن باشید.

یک سیم، یک دریل برقی:

دریل‌های برقی برخلاف دریل‌های بادی، قابلیت جایگزینی اجزای دریل را ندارند. یعنی هر سیم فقط برای دستگاه خودش استفاده می‌شود. هر چند که برای دریل‌های شارژی می‌توان از باتری یک دستگاه در دریل‌های با مدل مشابه استفاده کرد اما در دریل‌های سیمی همچین امکانی وجود ندارد.

معرفی کامل دریل بادی

این ابزار، که به آن دریل پنوماتیک نیز گفته می‌شود، انرژی مورد نیاز خود را از طریق هوای فشرده تأمین می‌کند. این هوای فشرده، از طریق کمپرسورهای هوا تولید می‌شود. ما در وبلاگ ابزار ماشین، در چندین مقاله درباره انواع کمپرسور صحبت کردیم پس اگر به دنبال اطلاعات کاملی در این باره هستید به صفحه مقاله‌های کمپرسور مراجعه کنید. اما اگر بخواهم به طور خلاصه و در چند خط آن را توضیح دهم باید بگویم که کمپرسورها، مخازن جمع و جوری هستند که حجم‌های متفاوتی از هوای فشرده را تولید کرده و در مخزن خود نگه می‌دارند. هر چقدر حجم کمپرسور بیشتر باشد، می‌توانید از ابزارهای قدرتمندتری استفاده کنید.

آشنایی کامل با دریل برقی و دریل بادی. کدام را بخریم؟
آشنایی کامل با دریل برقی و دریل بادی. کدام را بخریم؟

مزایای دریل بادی:

از آنجا که دریل بادی توسط هوای فشرده کار می‌کند مزایای مختلفی نسبت به نوع برقی آن دارد.

سبک بودن دریل بادی:

دریل بادی به دلیل وزن سبکی که نسبت به دریل برقی دارد، برای کسانی که بیشتر وقت خود را در کارگاه می‌گذرانند ونیاز دارند مدت طولانی‌ای با این ابزار کار ‌کنند، گزینه مناسبی است. علت سبکی دریل بادی نسبت به دریل برقی در این است که قطعات کمتری دارد. عمده وزن یک دریل برقی از موتور dc آن می‌باشد که نیاز به تولید سرعت بالا و گشتاور دارد و این سبب سنگینی آن می‌شود. در حالی که تنها چیزی که دریل بادی دارد پوشش، سر و لوله های هوا است.

بهره وری بیشتر دریل بادی:

کار با دریل سبک تر به طور قطع سبب خستگی کمتری می‌شود. به همین دلیل در مدت زمان کمتری می‌توانید کار بیشتری انجام دهید.

هزینه انرژی کمتر دستگاه:

درست است که کمپرسور دریل بادی برای تولید هوا با فشار بالا نیاز به برق دارد اما خود دستگاه دریل بادی با برق کار نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. انرژی برق فقط برای پر کردن مخزن دریل بادی از هوای فشرده استفاده می‌شود. این امر باعث می‌شود کسانی که تعداد ساعات زیادی را با دریل بادی کاری می‌کنند هزینه کمتری را نسبت به افرادی که با دریل برقی کار‌می‌کنند متحمل شوند.

هزینه نگهداری پایین تر:

ازآنجا که دریل بادی تعداد قطعات کمتری دارد بنابراین به طرز چشمگیری هزینه نگهداری آن پایین می‌آید. اگر شما دریل برقی داشته باشید مجبور هستید که پس از مدتی موتور دریل خود را سرویس کنید. ولی در دریل بادی تنها هزینه نگهداری‌ای که برای شما دارد روغن کاری منظم آن است.

هزینه خرید کمتر دریل بادی:

دریل‌های بادی به دلیل اینکه موتور الکتریکی ندارند به همین دلیل در تولید آن هزینه کمتری شده و برای خریدار نیز مقرون به صرفه‌تر است.

طرح ارگونومیک بهتر دریل بادی:

اکنون با سبک‌تر شدن این دریل‌ها در تکنولوژی دریل بادی، تولید کنندگان این محصولات  طرح‌های بیشتری را می توانند برای ساختن آن ارائه دهند. طرح‌هایی که می‌تواند موجب سبک‌تر، باریک‌تر و کوچک‌تر شدن این محصول شوند. تولیدگنندگان حتی می‌توانند برای اینکه در نظر مشتری دستگاه خریداری شده جذابتر باشد، از اشکال نا آشنا یا نامتعارف‌تری استفاده کنند.

قدرت گشتاور بیشتر دریل بادی:

دریل‌های بادی نه تنها قدرتمند‌تر از دریل‌های برقی هستند بلکه به علت اینکه فشار هوای مورد نیازشان را از کمپرسور تهیه می‌کنند، سرعت گشتاور بالاتری نیز دارند. به عبارتی دیگر، مته دریل بادی با سرعت بیشتری می‌تواند روی سطح چرخیده و حفره ایجاد کند. بنابراین یک دریل بادی در مقایسه با یک دریل برقی که تقریبا شرایط کاربردی یکسان قراردارند با قدرت بیشتری می‌تواند عمل کند.

موجود بودن تنوع زیاد دریل بادی:

دریل‌های بادی، انواع مختلفی دارند که اگر بخواهیم به برخی از آن‌ها اشاره کنیم باید از دریل بادی مستقیم، دریل بادی تفنگی، دریل بادی ظریف‌کاری، دریل بادی صلیبی، دریل بادی قلاوی زن، دریل بادی با فرم خاص نام برد.

معایب استفاده از دریل بادی:

هزینه کمپرسور هوا:

همانطور که پیشتر توضیح دادیم دریل بادی گشتاور چرخش مته خودش را از طریق انرژی آزاد شده هوای متراکم در داخل کمپرسور به دست می آورد. در نتیجه اگه فکر داشتن یک دریل بادی را داشته باشیم باید ابتدا کمپرسور آن را تهیه کنیم که به هیچ وجه ارزان تمام نمی‌شود. اما این نکته را به یاد داشته باشید که مزیت تهیه کمپرسور بادی این است که شما می‌توانید ابزارهای پنوماتیک دیگری مانند: بکس بادی، پیچ گوشتی بادی، پیستوله بادی، میخکوب بادی، چکش بادی و …. را به کمپرسور خود متصل کنید.

سر و صدای زیاد کمپرسورهای هوا:

گاهی ممکن است صدای زیاد کمپرسورهای هوا شما را اذیت کند. البته این مشکل با خرید کمپرسورهای هوای سایلنت یا بی‌صدا قابل حل است.

حمل کمپرسورهای هوا:

گاهی برخی، ممکن است که از سنگین بودن کمپرسورهای هوا، شکایت کنند. این شکایت تا حدی درست است اما همانطور که در مقاله انواع کمپرسورها هوا توضیح دادیم، کمپرسورها حجم‌های گوناگون دارند که با توجه به نیاز خود حتی می‌توانید یک کمپرسور کوچک که به راحتی قابل حمل باشد را تهیه کنید.

شلنگ اتصال در کمپرسورهای بادی:

شلنگ‌ها راه ارتباطاتی کمپرسور با دریل بادی است. یعنی برای استفاده از دریل بادی، یک هزینه اضافه دیگر خواهید داشت. به طور معمول برای مصارف خانگی به طور معمول حدود 8 متر شلنگ کفایت می‌کند ولی اگر وسعت کار با ابزار بادی بیشتر باشد نیاز به مقدار بیشتری شلنگ است و شاید استفاده از شلنگ‌های فلزی گزینه بهتری باشد. این نکته را در نظر داشته باشید که ما نمی‌توانیم از هر شلنگی استفاده کنیم زیرا شلنگ های نا مرغوب دچار نشتی شده و کارازیی دستگاه را پایین می‌آورد.

در میان دریل برقی، بادی، شارژی کدام یک را بخریم؟

افراد حرفه‌ای معمولاً در کارهای خود از ترکیبی از دریل‌های بادی و برقی استفاده می‌کنند. یعنی هر دوی آن‌ها را تهیه کرده و در مواقع نیاز از هر کدام از آن‌ها استفاده می‌کنند. اما اگر به دنبال دریلی هستید که آن را در انباری خانه خود نگه دارید و هر چند مدت، برای پروژه‌های کوچک از آن استفاده کنید، دریل‌های شارژی گزینه مناسبی است.

اگر در کار خود نیاز به چندین ابزار دارید و علاوه بر دریل باید از کارواش بادی، فرز بادی، منگنه کوب یا میخکوب بادی و غیره استفاده کنید، بهتر است از دریل بادی استفاده کنید. علاوه بر این، در کارهای سنگین و بزرگ، دریل برقی یا شارژی اصلاً نمی‌تواند نیاز شما را تأمین کند زیرا اگر برای کارهای سنگین و بزرگ از دریل برقی استفاده کنید، ممکن است به موتور آن فشار وارد شود و آن را بیش از حد گرم کند. گرمای بیش از حد می‌تواند به دستگاه ضربه بزند و از عمر آن بکاهد. در این زمان‌ها دریل بادی بهترین گزینه ممکن است.

با پیشرفت تکنولوژی این امکان وجود دارد که تا چند وقت دیگر، دریل‌های شارژی، بازار را تحت سلطه خود بگیرند و در صنعت حرف اول را بزنند. اما در حال حاضر، جایگاه خوبی در بازار ندارند و نتوانستند نظرات مردم را جلب کنند.

آشنایی کامل با دریل برقی و دریل بادی. کدام را بخریم؟
آشنایی کامل با دریل برقی و دریل بادی. کدام را بخریم؟

نتیجه گیری

ما در این مقاله، تمام چیزی که لازم داشتید درباره انواع دریل بدانید را به شما گفتیم. اما این در نهایت بر عهده شماست که با توحه به شرایط، نیاز، کاربرد، بودجه و… خود کدام یک را تهیه کنید. اکنون اگر قصد دارید یک دریل بخرید، به شما توصیه می‌کنم که ابتدا مقاله 10 نکته مهم برای خرید کمپرسور باد را مطالعه کنید. یکی از مهم‌ترین قدم‌ها برای خرید یک ابزار مانند دریل، باید یک فروشگاه مناسب را انتخاب کنید.

فروشگاه ابزار ماشین، یکی از بهترین فروشگاه‌های اینترنتی برای خرید ابزارآلات است. ما همواره سعی داریم بهترین ابزار را در سریع‌ترین زمان و به همراه یک قیمت مناسب در اختیار شما قرار دهیم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا