آموزش های کاربردیابزار بادی و بنزینیابزار شناسی

آشنایی کامل با انواع کمپرسورهای بادی و توضیح تمام خصوصیات آنها

استفاده از انواع وسایل بادی، مثل دریل بادی، میخکوب و منگنه کوب بادی، آچار بادی و… چه برای کارهای خانگی و سبک و چه برای کارهای کارگاهی، بسیار کاربرد دارد. وجه مشترک همه این ابزار، نیاز آنها، به یک دستگاه کمپرسور باد مناسب است. کمپرسورهای باد، انواع بسیار گوناگونی دارند. ما اینجا هستیم تا مدل‌های مختلف این ابزار را نام برده و تا جای ممکن همه آنچه که لازم است بدانید را، توضیح دهیم و به تمام اصطلاحاتی که درباره انواع کمپرسورها، به کار می‌رود اشاره کنیم. اگر نتوانستید پاسخ خود را در این مقاله پیدا کنید، آن را با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم. در ضمن، اگر قصد خرید یک کمپرسور باد باکیفیت و مطمئن را دارید، به هیچ عنوان، از کمپرسورهای موجود در فروشگاه ابزار ماشین، غافل نشوید.

انواع کمپرسورهای بادی

به طور کلی، استفاده از سه نوع کمپرسور برای کارهای صنعتی، کارگاهی و خانگی رایج است.

کمپرسور باد پیستونی:

استفاده از این کمپرسور، رایج‌تر از دو نوع کمپرسور دیگر است. اندازه کمپرسورهای باد پیستونی، از 25 لیتر شروع می‌شود. مدل 25 لیتری و 50 لیتری آن، در بسیاری از کارگاه‌ها یا حتی خانه‌ها وجود داشته و کارایی بسیار زیادی دارند. ابزار بادی به طور معمول، با فشار باد 6 bar کار می‌کنند. کمپرسورهای باد پیستونی، نه تنها این فشار، بلکه توانایی تولید فشار 8 الی 10 بار را هم دارند.

مزایای کمپرسورهای بادی پیستونی

  1. مهم‌ترین، نقطه قوت کمپرسورهای باد پیستونی، راه اندازی بسیار آسان آن است؛ به بیانی دیگر کمپرسورهای دیگر، مانند کمپرسورهای باد اسکرو یا کمپرسورهای باد فشار قوی (که کمی بعد با آنها آشنا می‌شویم)، کمی صنعتی بوده و به همین دلیل، برای راه‌اندازی یا کار کردن با آن، نیاز به اپراتور آموزش دیده و متخصص دارند.
  2. قطعات کمپرسورهای باد پیستونی، با هزینه کمتری، تعمیر یا تعویض می‌شوند.
  3. این کمپرسورها کم حجم‌تر از انواع دیگر بوده و حمل آن‌ها راحت‌تر است.

کمپرسور باد اسکرو:

از این کمپرسور، در  مواقعی استفاده می‌شود که به حجم بیشتر از 1000 لیتر در دقیقه، هوای فشرده نیاز باشد. فشار تولیدی کمپرسور اسکرو با پیستونی، تفاوتی ندارد و مهم‌ترین فرق آن، در حجم هوای تولیدی است. مزیت این کمپرسور، صدای کمتر آن، نسبت به کمپرسور پیستونی است.

کمپرسور باد فشار قوی:

این نوع کمپرسور‌ها، نسبت به دو نوع قبل، توانایی تولید هوا با فشار بیشتری را دارند و به همین دلیل بیشتر در صنایع خاص یا کارخانه‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرند. کمپرسورهای باد فشار قوی، خود به انواع مختلفی مانند سیلندر و پیستونی، شاتونی و سوپاپ دار تقسیم می‌شوند.

علاوه بر کمپرسورهای نام برده شده، کمپرسورهای دیگری هم وجود دارند، از جمله کمپرسورهای یخچالی، کمپرسورهای سانتریفیوژ و غیره؛ اما کمپرسورهای پیستونی، بهترین و مناسب‌ترین کمپرسور، برای استفاده خانگی یا کارگاهی است. به همین دلیل، در این مقاله بیشتر به آشنایی با انواع مختلف این کمپرسور می‌پردازیم.

تقسیم بندی کمپرسورهای باد بر اساس حجم مخزن

کمپرسورها، از حجم‌های بسیار کم (حتی کم‌تر از 5 لیتری) تا حجم‌های بسیار زیاد (بیشتر از 10 لیتری) وجود دارند.

انتخاب حجم یک کمپرسور، به میزان استفاده شما، تعداد، نوع و اندازه وسایل بادیتان بستگی دارد. به عنوان مثال، رنگ کاری با یک پیستوله، به یک پمپ باد 350 لیتری نیاز دارد در حالیکه اگر قصد رنگ کاری با دو پیستوله را داشته باشید، به یک پمپ باد 700 لیتری نیاز است.

توجه: هر چه حجم یک کمپرسور بیشتر باشد، حجم هوای خروجی از مخزن بیشتر شده و فشار و نیروی بیشتری در اختیار ما قرار می‌گیرد.

آشنایی کامل با انواع کمپرسورهای بادی و حجم‌های مختلف آنها

تقسیم بندی کمپرسورهای باد بر اساس روان کننده‌ها

کمپرسورها را از نظر روان کننده می‌توان به سه نوع زیر تقسیم بندی کرد:

آشنایی کامل با کمپرسور باد با روغن:

استفاده از کمپرسورهای باد با روغن، بسیار رایج است. این کمپرسورها نیاز دارند تا هر چند مدت یکبار،  مورد بررسی قرار گیرند و در صورت نیاز روغن کاری شوند، صدای کمتری دارند. بسیاری از کاربران، اظهار داشته‌اند کمپرسورهای باد روغنی، بهترین نوع کمپرسورهای باد هستند. وقتی علت را جویا شدیم، آن‌ها موارد زیر را نام بردند.

مزایای کمپرسورهای باد با روغن:

  • اگر کمپرسوری با حجم کمتر از 500 لیتر می‌خواهید، کمپرسورهای باد روغنی، بهترین گزینه هستند؛ زیرا هزینه تعمیر و نگهداری کمتری دارند.
  • نگهداری کمپرسورهای روغنی، راحت‌تر است.
  • کمپرسور‌های روغنی تا حجم 2000 لیتر، قیمت اولیه کمتری نسبت به دیگر کمپرسورهای دیگر داشته و ارزان‌تر است.

اما این کمپرسورها معایبی هم دارند.

معایب کمپرسورهای روغنی:

  • این کمپرسورها، صدا و لرزش زیادی دارند. این صدا ممکن است در فضاهای بسته، آزار هنده باشد؛ پس اگر قصد دارید تا در یک فضای بسته و به مدت طولانی از این دستگاه استفاده کنید، بهتر است یک کمپرسور باد بدون روغن و بی‌صدا تهیه کنید.
  • افزایش فشار درون محفظه کمپرسورهای پیستونی، باعث افزایش دمای هوای خروجی از آن می‌شود. باید به این موضوع توجه داشته باشید تا دمای هوای خروجی از کمپرسور، آنقدر داغ نباشد تا به ابزارتان آسیب بزند.
  • گاهی ممکن است روغن موجود در کمپرسورهای با روغن، به هوای خروجی راه پیدا کند و مشکلاتی را به وجود بیاورد؛ برای حل این مشکل کافیست یک فیلتر، در جای مخصوص قرار دهید و با خیال راحت به کار خود ادامه دهید.
  • برای مصارف بزرگ و صنعتی، مانند تأمین هوای فشرده بیشتر از 150 psi دچار مشکل خواهد شد. البته بیشتر ابزارآلات موجود در خانه‌ها یا کارگاه‌ها، به فشار 90 psi نیاز دارند و برای این مصارف بسیار مناسب هستند؛ اما برای مصارف کمی صنعتی، که نیاز به فشار بیشتر از 150 psi دارید، بهتر است از کمپرسورهای پیستونی استفاده نکنید.

انواع کمپرسورهای باد با روغن

این کمپرسور‌ها، خود به دو دسته تقسیم می‌شوند:

کمپرسورهای باد با روغن خانگی:

این کمپرسور‌ها، مخزن کوچکی دارند و حجم آن‌ها کلی آنها، بسیار کمتر از دیگر کمپرسورهاست. حجم کمپرسورهای باد خانگی موجود در بازار، از 3 تا 50 لیتر است. این کمپرسور، برای مصارفی مانند باد کردن استخر‌های بادی، انواع اسباب‌ بازی‌های کودکان، لاستیک ماشین، موتور یا دوچرخه و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر استفاده در خانه، در کارگاه‌های کابینت‌سازی، برای رنگ کردن دیوار، برای ساختن یا روکش کردن انواع میلمان، برای نصب پارکت‌های چوبی، ی دیوار نویسی و… هم بسیار کارآمد هستند.

کمپرسورهای باد با روغن تسمه‌ای:

کمپرسورهای تصمه‌ای، از لحاظ شیوه کار کردن، بسیار شبیه کمپرسورهای خانگی هستند؛ اما تفاوت‌هایی هم دارند. این کمپرسورها، قدرت بیشتری نسبت به کمپرسورهای خانگی داشته و به همین دلیل مخزن‌های بزرگتری‌ هم دارند؛ همچنین، این کمپرسورها ساختاری دارند که باعث می‌شود، نیرو بسیار نرم‌تر و  روان‌تر به پیستون‌ها برسد و این ساز و کار باعث از بین رفتن صدا و لرزش بسیار زیاد کمپرسور نمی‌شود، ولی ان را تا حد زیادی کم می‌کند. این کمپرسورها معمولاً دارای موتورهای القایی هستند که نسبت به موتورهای زغالی بسیار کم صداتر و کم هزینه‌تر هستند.

آشنایی کامل با انواع کمپرسورهای بادی و توضیح تمام خصوصیات آنها
آشنایی کامل با انواع کمپرسورهای بادی و توضیح تمام خصوصیات آنها

انواع کمپرسور باد بدون روغن

در این کمپرسورها، از روان کننده‌های دائمی استفاده می‌شود و به همین دلیل به روغن کاری مداوم نیاز ندارند؛ اما به جای آن، فیلترهای هوای این کمپرسورها باید به صورت دائم تعویض شوند. علاوه بر فیلتر‌های هوا، به علت نبودن روغن، ممکن است پس از مدتی، به دلیل استفاده مداوم، رنگ پیستون این کمپرسورها از بین برود یا دچار خوردگی و زنگ زدگی شود؛ به همین دلیل، پس از مدتی باید قطعاتی که آسیب دیده‌اند را تعویض کرد؛ این قطعات هزینه چندانی ندارد و به راحتی و در منزل قابل تعویض هستند.

کمپرسورهای بدون روغن، خود شامل دو گروه هستند:

کمپرسورهای باد بدون روغن بی‌صدا SILENT:

بزرگ‌ترین مزیت این کمپرسور، که باعث تمایز آن شده، صدای بسیار کم آن است. صدای کمپرسورهای معمولی، به قدری زیاد است، که در استفاده طولانی مدت می‌تواند به گوش کاربر صدمه بزند؛ این مشکل باعث شد تا سازندگان را به فکر ساخت یک کمپرسور بی‌صدا بیندازد. در ادامه بیشتر درباره این کمپرسور توضیح داده شده است. همچنین اگر به دنبال اطلاعات مفصل‌تری درباره این کمپرسور هستید، این مقاله را از دست ندهید.

‌مزایای کمپرسورهای باد بی‌صدا (سایلنت):

  • همانطور که در ابتدا توضیح دادیم، این کمپرسور، نیاز به تعویض روغن ندارد.
  • صدای این کمپرسور، در کم‌ترین حالتِ ممکن است و این به نوع اتصال پیستون به میل لنگ ربط دارد.
  • در این کمپرسورها، دو سیلندر برای هر موتور تعبیه شده که این باعث افزایش توان دستگاه و دبی هوای خروجی است.
  • نگهداری از کمپرسورهای بدون روغن بی‌صدا، بسیار آسان و کم هزینه است.

اما کمپرسورهای باد بدون روغن سایلنت هم مانند دیگر ابزارها معایبی دارند.

معایب کمپرسورهای باد بی‌صدا (سایلنت):

  • معمولاً قیمت آنها از دیگر کمپرسورها بیشتر است.
  • هر  چند سال یکبار، نیاز به تعویض قطعاتی که در معرض زنگ زدگی هستند، قرار دارد. مدت تعویض قطعات کمپرسور، بستگی به میزان استفاده شما دارد.
  • گستره حجم‌ کمپرسورهای باد بی‌صدا بسیار محدود است و به سختی می‌توان یک کمپرسور باد بی‌صدا، با حجم بیشتر از 100 لیتر پیدا کرد.

کمپرسور باد بدون روغن معمولی:

پسوند معمولی، حاکی از این است که صدای این کمپرسور، مانند انواع دیگر کمپرسورهاست. قیمت این کمپرسور، از نوع سایلنت آن، کمتر است.

کمپرسور با روان کننده فشار:

کمپرسورهایی که از روان‌ کننده با فشار استفاده می‌کنند، برای کارهای بسیار سنگین مناسب هستند. این ابزار برای کارهای صنعتی و کارخانه‌ای است و به هیچ عنوان درکارهای معمولی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

کمپرسورهای تک مخزنی یا دو مخزنی

برخی از کمپرسورها، دارای یک مخزن و برخی دیگر، دارای دو مخزن هستند. کمپرسورها دو مخزنی، گنجایش بیشتری نسبت به کمپرسورهای تک مخزنی دارند و به همین دلیل، حمل آنها از جایی به جای دیگر مشکل‌تر است. کمپرسورهای دو مخزنی، مخصوص کارهای سنگینی که نیاز به قدرت، فشار و حجم زیادی دارند، استفاده می‌شود.

کمپرسورهای قابل حمل یا ٍثابت:

همه کمپرسورها، قابل جا به جایی نیستند، کمپرسورهای ثابت، حجم زیادی دارند و در یک جای مشخص نسب می‌شوند. کمپرسورهای متحرک سبک وزن، قابل بلند کردن هستند در حالیکه کمپرسورهای نسبتاً بزرگ و قدرتمند‌تر، چرخ دارند.

برای هر محیطی، چه نوع کمپرسوری مناسب است؟

حالا با خواندن این مقاله، دید خوبی نسبت به انواع کمپرسور دارید؛ اما بگذارید یک جمع بندی کلی داشته باشیم.

آشنایی کامل با انواع کمپرسورهای بادی و کاربرد آنها در مکان‌های مختلف
آشنایی کامل با انواع کمپرسورهای بادی و کاربرد آنها در مکان‌های مختلف

اگر برای کارهای خانگی و معمولی، دنبال یک کمپرسور هستید، کمپرسورهای خانگی، بهترین گزینه هستند. به وسیله یک کمپرسور خانگی، با حجم 10 تا 15 لیتر، گستره زیادی از کارها، از باد کردن لاستیک خودرو گرفته تا کار با میخکوب و تعدادی از ابزارهای بادی دیگر را می‌توان انجام داد.

اگر کمپرسورهای بادی را فقط برای استفاده‌های هنری یا باد کردن اسباب بازی کودکان می‌خواهید، کمپرسورهای خانگی 3 یا 5 لیتری هم کافی هستند.

اگر قصد دارید چند نفره و به صورت همزمان از یک کمپرسور استفاده کنید، بهتر است کمپرسور با حجم 50 تا 80 لیتری تهیه کنید.

اگر به دنبال یک کمپرسور، برای کارگاه‌های تولیدی یا مکانیکی کوچک رو به متوسط هستید، یک کمپرسور تسمه‌ای روغنی، با حجم 100 لیتر، می‌تواند بسیار مفید باشد. حال با توجه، به سلیقه خودتان می‌توانید مدل ایستاده یا عمودی آن را تهیه کنید. لازم به ذکر است که به دلیل حجم نسبتاً زیاد این دستگاه، جابجایی زیاد آن، میسر نیست.

کمپرسورهای کارگاه‌های بزرگ، حداقل باید حجم 150 لیتر را داشته باشند، که انتخاب مدل با صدا یا سایلنت آن، با توجه به شرایط محل کارتان، انجام می‌گیرد.

اگر قصد استفاده طولانی مدت از یک کمپرسور، در فضای بسته را دارید یا می‌خواهید از آن در محیط‌هایی مانند بیمارستان، مطب یا دندان‌ پزشکی استفاده کنید، کمپرسورهای بدون روغن سایلنت، بهترین گزینه هستند.

نکته: برای پیدا کردن فشار مناسب کمپرسور، بهتر است به دفترچه راهنمای دستگاه‌های بادی خود، که قرار است به کمک آن کمپرسور کار کنند، مراجعه کنید؛ حدأقل فشار مورد نیاز آن، در آنجا نوشته شده است.

حرف آخر

در مقاله 10 نکته مهم  برای خرید کمپرسور باد، به طور کامل، به عواملی که در خرید یک کمپرسور مناسب، باید به آن توجه کنید را ذکر کرده‌ایم. فروشگاه ابزار ماشین، همواره در تلاش است تا بهترین و با کیفیت‌ترین کمپرسورها ممکن را تهیه کند و با قیمت مناسب، در کمترین زمان مناسب به دست شما برساند. ابزار ماشین، همواره در تلاش است تا شیرین‌ترین تجربه خرید را برای شما به وجود بیاورد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا