آموزش های کاربردیابزار بادی و بنزینیابزار برقی و شارژی

معرفی کامل میخکوب و انواع میخکوب‌های بادی

میخکوب یا تفنگ میخکوب از ابزارهای مهم و ضروری هر کارگاهی است. از این دستگاه، به خصوص از میخکوب‌های بادی، معمولاً به جای چکش و برای سرعت بخشیدن به آن استفاده می‌شود.

از میخکوب‌ها، معمولاً برای ایجاد اتصالات دائم یا موقت استفاده می‌کنند و با استفاده از آن‌ها، می‌توان صفحات و سازه‌های مختلف را به سطوح بتنی یا انواع تیرآهن متصل نمود؛ به عنوان مثال اگر بخواهید یک توری فلزی را به یک سطح بتنی (یا هر سطح دیگری) متصل کنید، می‌توانید از میخکوب استفاده کنید به عنوان مثال اگر در کارهایی مانند تغییر یا طراحی دکوراسیون داخلی مشغولید، برای نصب انواع دیوارهای سبک یا کناف، قطعا به یک میخکوب خوب نیاز خواهید داشت.

در این مقاله قصد داریم تا این ابزار مهم را بیشتر معرفی کنیم و با انواع آن بیشتر آشنا شویم .

معرفی کامل میخکوب و انواع میخکوب‌های بادی
معرفی کامل میخکوب و انواع میخکوب‌های بادی

انواع میخکوب و معرفی هر کدام

میخکوب‌ها انواع زیادی دارند اما به طور کلی آن‌ها را می‌توان به سه نوع برقی، شارژی و بادی تقسیم بندی کرد.

میخکوب‌های بادی:

امروزه استفاده از میخکوب‌های بادی (میخکوب‌های پنوماتیک) به شدت رایج شده و چکش‌های دستی، در کارهایی با مقیاس‌های بزرگ، جای خود را به این وسیله‌ها داده‌ است. در این قسمت به مقایسه میخکوب‌های بادی با میخکوب‌های شارژی یا برقی می‌پردازیم:

  • میخکوب‌های بادی نسبت به نوع برقی یا شارژی، ساختار ساده‌تری دارد و همین ویژگی، کار کردن با آن را بسیار ساده‌تر کرده است.
  • میخکوب‌های بادی نسبت به نوع برقی یا شارژی، عمر بیشتری دارد و احتمال خراب شدن آن نیز کمتر است.
  • میخکوب‌های بادی، استهلاک کمتری نسبت میخکوب‌های برقی یا شارژی دارد.
  • این دستگاه‌ها تنوع بسیار بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد.
  • میخکوب بادی، قدرت بسیار بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.
  • این میخکوب‌ها فشار بیشتری را می‌توانند تحمل کنند و از موادی مقاوم‌تری ساخته شده‌اند.
  • به علت نیاز میخکوب‌های بادی،به شلنگ و کمپرسور، این دستگاه گاهی می‌تواند دست و پاگیر باشند.

به طور کلی، میخکوب‌های بادی، برای کار در محیط کارگاهی یا ساختمانی مناسب‌تر هستند؛ زیرا گاهی در این محیط‌ها، ممکن است فاصله شما از پریز برق زیاد باشد. شاید فکر می‌کنید که بتوان از یک سیم‌ بلند برای استفاده از میخکوب برقی، بهره برد؛ اما این کار در محیط‌های ساختمانی بسیار خطرناک است. با استفاده از یک میخکوب بادی، می‌توان کمپرسور را در کنار یک پریز برق راه‌اندازی کرد و سپس از یک شیلنگ برای استفاده از هوای تولید شده از آن کمک گرفت.

معرفی کامل میخکوب و انواع میخکوب‌های بادی
معرفی کامل میخکوب و انواع میخکوب‌های بادی

میخکوب‌های برقی:

میخکوب‌های برقی، وزن کمتری نسبت به مدل‌‌های بادی یا شارژی دارند و به همین دلیل کار کردن با آن به انرژی کمتری نیاز خواهد داشت. سر و صدای این میخکوب‌ها نسبت به میخکوب‌های بادی کمتر بوده و نبود شلنگ، کار با آن‌ها را بسیار راحت‌تر کرده است. این میخکوب‌ها به دلیل قیمت کمتر و استفاده راحت‌تر برای مصارف خانگی یا کارگاهی، گزینه مناسبی هستند.

میخکوب‌های شارژی:

از نظر وزن:

باتری‌های موجود در این میخکوب‌ها، باعث شده تا وزن آن افزایش پیدا کند. در اغلب موارد، حتی اگر بخواهیم وزن یک میخکوب بادی را با احتساب شلنگ متصل به آن در نظر بگیریم، باز هم وزن یک میخکوب بادی، بسیار کمتر از میخکوب شارژی است. وزن میخکوب‌های شارژی، تقریباً دو یا سه برابر میخکوب‌های بادیست.

از نظر قیمت:

این میخکوب‌ها نسبت به میخکوب‌های بادی مشابه، قیمت بسیار بالاتری دارد. قیمت مدل شارژی یک میخکوب مشخص، تقریباً دو برابر یک میخکوب بادی است.

از نظر کارایی:

اگر بخواهیم میخکوب‌های شارژی را از لحاظ کارایی بررسی کنیم، باید بگویم که کارایی این ابزار، بیشتر برای مصارف خانگی مناسب است و استفاده از آن به هیچ عنوان برای مصارف بزرگتر یا کارگاهی توصیه نمی‌شود.

این نکته را در نظر داشته باشید که میخکوب‌های بادی، تا زمانیکه برق هست، کار می‌کند؛ اما میخکوب‌های شارژی نیازی به برق ندارند. میخکوب‌های شارژی بسته به برند میخکوب و باتری استفاده شده در آن، توانایی مختلفی در مدت زمان نگهداری شارژ دارند؛ اما معمولاً میخکوب‌ها با یکبار شارژی شدن، می‌توانند تعداد 400 تا 1600 میخ را شلیک کنند.

در کنار همه موارد بالا، نبودن یک شلنگ دست و پاگیر و کمپرسور پر سر و صدا، یک مزیت بسیار بزرگ برای استفاده در مناطق مسکونی و آپارتمانی محسوب می‌شود. به همین دلیل اگر در چنین محیطی زندگی می‌کنید، بهتر است از میخکوب شارژی استفاده کنید.

انواع میخکوب‌های بادی

در این قسمت قصد داریم تا انواع میخکوب‌های بادی را به شما معرفی کنیم و فرق آنها را با یکدیگر توضیح دهیم. معمولاً این ابزارها علاوه بر شکل ظاهری، در نوع میخی که استفاده می‌کنند، با یکدیگر متفاوت‌اند. در ادامه این موضوع را بیشتر برای شما شرح می‌دهیم.

میخکوب‌های بادی اس کا ( SK):

گستره کاری این میخکوب بسیار زیاد است و موارد فراوانی را در بر می‌گیرد. این میخکوب، برای کار روی درب، پنجره، چوب، پلاستیک، انوع کابینت، پارکت، دیوارکوب و روکش‌های درب مناسب است. میخ قابل استفاده در این میخکوب، اس کا (sk) نام دارد. میخ‌های اس کا، جزو میخ‌های ظریف محسوب می‌شود و معمولاً در کارهای تزئیناتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این میخ‌ها به صورت شانه‌ای فروخته می‌شود.

میخکوب‌های بادی تیپو (TIPO):

از این میخکوب برای کار روی سطوح چوبی، پلاستیکی و روکش انواع درب استفاده می‌شود. این میخ‌ها از لحاظ ظاهری شبیه میخ‌های اس کا هستند با این تفاوت که ضخامت بیشتری نسبت به آن‌ها دارد؛ همچنین قطر سر آن‌ها نیز بیشتر است.

میخکوب‌های بادی تی (T):

این میخکوب برای میخکاری درب، پنجره، انواع کابینت، پارکت و دیوارکوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. میخ قابل استفاده در این میخکوب به میخ T معروف است. این میخ‌ها مقاومت بسیار زیادی دارد و از آن برای ساختن وسایلی استفاده می‌‌شود که قرار است وزن زیادی را تحمل کنند. تفاوت این میخ‌ها نسبت به میخ‌های اس کا یا تیپو، طول بسیار بیشتر و سر بزرگتر آن است.

میخکوب‌های بادی دو پایه:

ازاین میخکوب‌ها، گاهی به عنوان منگنه کوب نیز یاد می‌شود. میخ‌های مورد استفاده در این میخکوب، از لحاظ ظاهری با میخ‌های قبلی متفاوت است. این میخ‌ها دقیقاً شبیه به سوزن‌های منگنه هستند با این تفاوت که پایه‌های بسیار بلندتری دارند. این میخ‌‌ها نسبت به میخ‌های اس کا و تی، استحکام بیشتری را به وجود می‌آورد.

میخکوب‌های بادی نواری:

میخ‌های این میخکوب با یک مفتول، مانند مفتول مسی، به یکدیگر متصل می‌شوند. برای جا گذاری این میخ‌ها درون میخکوب نواری، باید یک نوار از آن را به صورت دایره‌ای حول خودش بپیچید و در خشاب میخکوب قرار داد. لازم به ذکر است که میخ‌های این میخکوب، از لحاظ ظاهری، مانند میخ‌های اسکا است و یک سر دایره‌ای شکل دارد. این میخ‌ها به سه شکل نواری ساده، نواری مته‌ای و نواری دنده‌ای در بازار عرضه می‌شود.

میخکوب‌های بادی کپسولی:

این دستگاه، گاهی به اسم میخکوب گازی هم شناخته می‌شود. این میخکوب، برای نصب صفحات عرشه فولادی، توری‌های مشبک و صفحات مختلف روی انواع سطوح کاربرد دارد. میخکوب‌های کپسولی، معمولاً علاوه بر جای مخصوص خشاب میخ، یک جایگاه، مخصوص بارگذاری کپسول گاز هم دارد.

میخکوب‌های بادی پلاک زن:

این وسیله، کمک بسیار زیادی در بالا رفتن راندمان صنعت قاب‌سازی داشته است. این ابزار میخ پلاک، که برخی آن را به اسم سوزن پلاک می‌شناسند، را در پشت قاب وصل می‌کند. میخ‌های پلاک، شکل‌های مختلفی دارند، اما اغلب به صورت صفحه‌ای هستند و برای نگه داشتن شیشه یا صفحه پشت عکس مورد استفاده قرار می‌گیرند. این وسیله، استهلاک بسیار کمی دارد و احتمال خراب شده آن بسیار اندک است.

میخکوب‌های بادی نامرئی:

در کارهای تزئیناتی یا کارهای مربوط به دکوراسیون، نمای میخ، اهمیت بسیار بالایی دارد؛ یعنی وجود نمای میخ در سطح کار، زیبایی کار را به شدت کم کرده و نمای بدی به آن می‌دهد. به همین دلیل از میخکوب نامرئی یا میخکوب میخ نامرئی، در کارهای دکوراسیونی استفاده می‌کنند. در گذشته استفاده از میخکوب اس کا برای این کارها توصیه می‌شد، اما امروزه استفاده از میخکوب میخ نامرئی رایج‌تر است. میخ‌های نامرئی به میخ  بی سر نیز معروف هستند و هیچ اثری از خود روی سطح کار باقی نمی‌گذارند.

معرفی کامل میخکوب و انواع میخکوب‌های بادی
معرفی کامل میخکوب و انواع میخکوب‌های بادی

نکات ایمنی در استفاده از میخکوب‌های بادی

گاهی از میخکوب‌های بادی، به عنوان اسلحه گرم خطرآفرین نیز یاد شده است؛ این یعنی در استفاده از این ابزار، مانند ابزارهای دیگر، باید یک سری از موارد ایمنی را رعایت کرد. در این قسمت، به نکاتی که در استفاده از میخکوب باید به آن توجه کنید را ذکر کرده‌ایم.

1- این ابزار را به هیچ عنوان، برای شوخی به طرف کسی نگیرید.

2- بهتر است فردی که با این دستگاه کار می‌کند یا با آن فاصله نزدیکی دارد، از عینک ایمنی استفاده کند تا از برخورد میخ یا ذرات پرتاب شده با چشم جلوگیری شود.

3- هیچ وقت روی یک میخ، میخ دیگری نکوبید. این کار ممکن است هم به سطح کار و هم به دستگاه آسیب بزند.

4- دستگاه را بیش از حد به قطعه کار فشار ندهید و کمی دستگاه را آزاد بگذارید.

5- فشار هوای خروجی از کمپرسور را بر حسب حداقل فشار هوای مورد نیاز میخکوب، تنظیم کنید. فشار مورد نیاز دستگاه را می‌توانید از دفترچه راهنمای آن بخوانید.

6- اگر فشار هوایی که کمپرسور تأمین می‌کند از حداکثر فشار قابل تحمل دستگاه بیشتر باشد، باید یک شیر فشار شکن یا یک شیر ایمنی در مسیر لوله بین کمپرسور و دستگاه تعبیه شود.

7- توصیه می‌کنیم، برای بالا بردن بازدهی دستگاه، روزی 1 تا 2 قطره روغن موتور، در ورودی هوا بریزید.

توجه:

باید توجه داشته باشید تا مقدار روغن، بیشتر نشود زیرا ممکن است در هنگام کار، روغن اضافی نشت کند.

8- قبل از استفاده از دستگاه، بهتر است آن را روی یک قطعه آزمایشی امتحان کنید و از فرو رفتن درست میخ مطمئن شوید. با این کار از خرابی قطعه اصلی جلوگیری خواهید کرد.

9- حتماً بعد از هربار استفاده، دستگاه و قطعات آن را به خوبی تمیز کنید. این کار باعث سلامت بیشتر دستگاه و افزایش طول عمر آن می‌شود.

10- برای تمیز کردن دستگاه، به هیچ عنوان از بنزین، روغن گیربکس یا موارد دیگر استفاده نکنید، بلکه بهتر است از اسپری مخصوص این کار بهره ببرید.

11- بعد از هر بار تمیز کردن دستگاه، حتماً آن را خشک کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا